Sisteme de divinatie

Discutii generale in limita bunului simt.

Moderator: Zechz

Sisteme de divinatie

Mesajde [Seph] » 02/Feb/2008 12:10 am

Ma intrebam daca ati auzit de vreun sistem de divinatie pana acum si daca ati si incercat vreunul. :smile:

Ca sa va reamintesc:

Divination (Greek μαντεια, from μαντις "seer", anglicized in the suffix -mancy, see also mania) is the attempt of ascertaining information by interpretation of omens or an alleged supernatural agency[1], either by or on behalf of a querent.

If a distinction is to be made between divination and fortune-telling, divination has a formal or ritual and often social character, usually in a religious context; while fortune-telling is a more everyday practice for personal purposes. Divination is often dismissed by skeptics, including the scientific community, as being mere superstition: in the 2nd century, Lucian devoted a witty essay to the career of a charlatan, Alexander the false prophet, trained by "one of those who advertise enchantments, miraculous incantations, charms for your love-affairs, visitations for your enemies, disclosures of buried treasure, and successions to estates" [2], though most Romans believed in dreams and charms.

----- Wikipedia -----
Know this is something...wicked.
[Seph]
Regular cat
Regular cat

Mesajde Adramelech » 03/Feb/2008 3:42 pm

Te referi la tarot si la rune?
Adramelech
I'm new
I'm new

Mesajde [Seph] » 03/Feb/2008 11:08 pm

Ma refer la orice forma de divinatie cu care ati venit in contact pana acum. :smile:
Eu de exemplu am acasa carti de tarot (care surprinzator, contrar asteptarilor mele, chiar functioneaza) si rune (pe care insa nu am apucat sa le folosesc). Am folosit si pendulul (care la fel, intr-un mod surprinzator, chiar merge), si I Ching-ul (vechi oracol chinezesc), dar cel mai mult folosesc geomantia.
O sa ma opresc un pic la geomantie, ca banuiesc ca nu-s multi care au auzit de asa ceva si care stiu cu ce se mananca: ideea e ca, pe o hartie, trasezi niste linii verticale (4 randuri de linii verticale pe doua coloane) fara sa te gandesti la ele. Inainte de asta totusi trebuie or sa scrii pe foaia aia intrebarea la care vrei sa afli raspunsul (intrebare la care sa se raspunda cu Da sau Nu) sau sa o spui cu voce tare. Dupa ce trasezi liniile, incepi sa le numeri. De exemplu:
Underline-urile (_) au fost puse ca sa tina loc de spatiu, ca altfel apareau aiurea

||||||||||||||_14________||||_________4
|||||||______7_________|||||||||||___11
|||||||||____9_________|||||||||||____11
||||||||||___10________|||||||||||____11

Acum nu trebuie decat sa aduni numere de pe fiecare rand de pe prima coloana cu corespondentul lui de pe a doua coloana:

14+4=18 Acum, pentru fiecare numar par care rezulta,
7+11=18 se pun doua puncte, iar pentru fiecare numar
9+11=20 impar se pune un punct. Figura va arata asa
10+11=21 deci:

||||||||||||||_14____@@______||||________4
|||||||_______7____@@______|||||||||||___11
|||||||||_____9_____@@_____|||||||||||____11
||||||||||____10_____@______|||||||||||____11

aceasta figura raspunde negativ la intrebare. Exista mai multe figuri, fiecare reprezentand un raspuns negativ sau afirmativ, figuri a caror semnificatie o puteti afla aici: Wikipedia, Geomantic Figures

Sper sa va prinda bine explicatiile astea and hope it will work for you, I know it worked for me. :ideea: Apropo, remember, puteti folosi geomantia pentru a afla numai o chestiune din viitorul apropiat, daca o folositi pentru a afla vreo chestiune din viitorul indepartat, nu o sa mearga.

Cheers! :bye:
[Seph]
Regular cat
Regular cat

Mesajde Adramelech » 04/Feb/2008 1:41 am

Cea mai simpli mi se pare sistemul celor 2 bile, una neagra si una alba. Pui o intrebare, alba inseamna DA si neagra e NU.
“If you have this enormous talent, it's got you by the balls, it's a demon. You can't be a family man and a husband and a caring person and be that animal.”
Dustin Hoffman
Adramelech
I'm new
I'm new

Mesajde [Seph] » 04/Feb/2008 1:27 pm

How does this work?
[Seph]
Regular cat
Regular cat

Mesajde Adramelech » 04/Feb/2008 2:02 pm

Pai pui bilele in ceva (punguta) si pui o intrebare, asupra careia te concentrezi. Si pur si simplu extragi o bila.
“If you have this enormous talent, it's got you by the balls, it's a demon. You can't be a family man and a husband and a caring person and be that animal.”
Dustin Hoffman
Adramelech
I'm new
I'm new

Mesajde BlackWindow » 17/Oct/2008 11:59 am

mi-ar placea sa merg si eu o data la ghicitoare, dar mama omida nu ma incanta... sunt curioasa ce ar spune cartile despre mine, viitor, dragoste, bani, etc etc...
BlackWindow
Cool cat
Cool cat

Mesajde Cavalary » 18/Oct/2008 4:50 pm

Here, how a Tarot reading looks like, si nu c-o Mama Omida :) http://vidgle.com/watch/watch.php?pos=-20
"We're all humans." Let's try to be more!
"The chief obstacle to the progress of the human race is the human race."
"If you're falling off a cliff you may as well try to fly, you've got nothing to lose."
Cavalary
Cool cat
Cool cat

Mesajde Zechz » 18/Oct/2008 8:56 pm

a pirate deck?
nvm, toata chestia aia pare cheap. fake si pure entertainment..
fun dar nu merita luat in serios.

mi-a citit o tipa in cafea acum cateva luni (eu nu beau cafea deci a fost un efort(cu lapte :D )) la care m-am abtinut serios sa nu-i rad in fata.. mai ramanea sa zica ceva de unicorni..
nobo ma d'aici.
Zechz
shinigumybear
shinigumybear

Mesajde Cavalary » 19/Oct/2008 12:21 am

Yeah, that guy's weird like that (dar scrie chestii interesante), n-a fost cel mai bun exemplu, dar stiam de link-ul ala asa ca l-am cautat, altul n-am :p Si trebuie sa recunosti ca-i cam cat de departe de Mama Omida se poate :))
"We're all humans." Let's try to be more!
"The chief obstacle to the progress of the human race is the human race."
"If you're falling off a cliff you may as well try to fly, you've got nothing to lose."
Cavalary
Cool cat
Cool cat

Mesajde BlackWindow » 07/Noi/2008 10:38 am

mersi mult de link. dar mi se pare o cacealma...
BlackWindow
Cool cat
Cool cat

Re:

Mesajde 4N0nBl0ndes » 07/Mar/2010 3:32 pm

[Seph] scrie:Ma refer la orice forma de divinatie cu care ati venit in contact pana acum. :smile:
Eu de exemplu am acasa carti de tarot (care surprinzator, contrar asteptarilor mele, chiar functioneaza) si rune (pe care insa nu am apucat sa le folosesc). Am folosit si pendulul (care la fel, intr-un mod surprinzator, chiar merge), si I Ching-ul (vechi oracol chinezesc), dar cel mai mult folosesc geomantia.
O sa ma opresc un pic la geomantie, ca banuiesc ca nu-s multi care au auzit de asa ceva si care stiu cu ce se mananca: ideea e ca, pe o hartie, trasezi niste linii verticale (4 randuri de linii verticale pe doua coloane) fara sa te gandesti la ele. Inainte de asta totusi trebuie or sa scrii pe foaia aia intrebarea la care vrei sa afli raspunsul (intrebare la care sa se raspunda cu Da sau Nu) sau sa o spui cu voce tare. Dupa ce trasezi liniile, incepi sa le numeri. De exemplu:
Underline-urile (_) au fost puse ca sa tina loc de spatiu, ca altfel apareau aiurea

||||||||||||||_14________||||_________4
|||||||______7_________|||||||||||___11
|||||||||____9_________|||||||||||____11
||||||||||___10________|||||||||||____11

Acum nu trebuie decat sa aduni numere de pe fiecare rand de pe prima coloana cu corespondentul lui de pe a doua coloana:

14+4=18 Acum, pentru fiecare numar par care rezulta,
7+11=18 se pun doua puncte, iar pentru fiecare numar
9+11=20 impar se pune un punct. Figura va arata asa
10+11=21 deci:

||||||||||||||_14____@@______||||________4
|||||||_______7____@@______|||||||||||___11
|||||||||_____9_____@@_____|||||||||||____11
||||||||||____10_____@______|||||||||||____11

aceasta figura raspunde negativ la intrebare. Exista mai multe figuri, fiecare reprezentand un raspuns negativ sau afirmativ, figuri a caror semnificatie o puteti afla aici: Wikipedia, Geomantic Figures

Sper sa va prinda bine explicatiile astea and hope it will work for you, I know it worked for me. :ideea: Apropo, remember, puteti folosi geomantia pentru a afla numai o chestiune din viitorul apropiat, daca o folositi pentru a afla vreo chestiune din viitorul indepartat, nu o sa mearga.

Cheers! :bye:

Am facut si eu asta cu linii..mi se pare o joaca.... am pus aceeasi intrebare si imi ieseau rezultate diferite :P
"Somnul ratiunii naste monstri!" F. Goya
4N0nBl0ndes
I'm new
I'm new

Înapoi la Zona Libera