Home / Tehnologie
Tehnologie

Firma norvegiana NOBO  este unul din cei mai mari producatori de radiatoare electrice, de o gama variata si de mare popularitate. Principiul de functionare se bazeaza pe un element special de incalzire.

Elementul de incalzire are o viata de functionare foarte lunga, prin mentinerea temperaturii de functionare mai redusa prin termostatare. Tubul ceramic, care degajeaza caldura, este introdus in radiator in forma de “X” . Tubul nu ajunge in incandescenta, nu lumineaza, energia folosita este convertita in caldura.

Tubul si radiatorul sunt asezate pe pastile, astfel ca functionarea in timpul dilatarii este silentioasa.

Principiul de functionare este cea a convectiei aerului. Aerul rece din camera se ridica prin radiator, iar aerul cald se degaja frontal sau pe partea superioara in functie de model. Pentru intrarea libera a aerului in partea inferioara

Convectorul trebuie asezat la o distanta de 10-15 cm deasupra podelei.

Convectorul nu are ventilator, circulatia aerului se realizeaza prin ridicarea in sus a aerului incalzit. Au o fiabilitate foarte mare, nu contin elemente care s-ar putea strica, fara ventilator, ulei, apa etc.

Varietatea foarte mare de termostate, posibilitatea de comanda, reglajul precis ajuta la realizarea unor sisteme de incalzire economice.